A legújabb laptop tesztek egy helyen

Alienware MX teszt

Főúri körökben – Dell Alienware
Páratlan méretű erőforrásokkal rendelkező gépet dobott piacra az Alienware, mely elsősorban a megszállott játékosok körében lehet sikeres, de hasznos kiegészítő lehet belőle a jellemzően rettenetesen erőforrás-igényes televíziós piacon is. Egy biztos: hangulatos belvárosi kávézókban és szállodák halljaiban keveset fogunk látni belőle. Magyarországon elsőként teszteltük a DEll Alienware m17x típusú erőgépét.
Alienware MX-15

 



Megszokott tény, hogy azon a gépen, ami az Alienware falai közül kikerül, mindent el lehet indítani – nem fordulhat elő az a helyzet, hogy a csomagolás felbontása után fél órával kiderül, hogy „hát ez sem fut rajta, meg az sem”. A gépre nem találtunk olyan alkalmazást, mellyel ne birkózott volna meg, ideértve a menő játékok legújabb kiadásait, a Youtubeon talált 1080p minőségű HD videókat - melyeket alig 1 éve vásárolt otthoni gépünk köszönte, de nem kért – illetve az Adobe igencsak erőforrászabáló videós alkalmazásai is simán mentek - de a sebességtesztek előtt nem lehet nem beszélni a gép megjelenéséről.
Fényorgia
Alienware MX sorozat

 


A sötét szobában bekapcsolva könnyű a készüléket összetéveszteni a legendás Knight Rider sorozatban elhíresült Kitt nevű szuperjárgánnyal, mivel legalább annyi, ha nem több fényforrás világít rajta sejtelmesen, vagy éppen a beállítástól függően élénken, esetleg fakón – a billentyűzet, a bekapcsológomb, a touchpad, de még a monitoron lévő brandjelzés is tetszés szerint színben kivilágítható, bónuszként pedig a gép elején modern autókhoz hasonló ledlámpákkal találkozhat a boldog tulajdonos. Sőt a kiegészítők között megtaláljuk az Alienwares baseball sapkát, amelyen ugyanolyan Idegenlény fejet ábrázoló motívum van, mint a gép hátulján. Egyetlen különbség van: a baseball saka háttér világítását nem tudjuk úgy módosítani, mint az Alienware m17x bármely világító ledes elemét :) .
Alienware MX 15

A dizájn tehát tökéletes lett, egyszerre elegáns, és mégis extrém – csak a világítás állítgatásával fél napig el lehet játszadozni, hölgy tesztelőink szerint egyaránt jól illeszkedik a lányszobák rózsaszín hangulatához, mint egy vad buliba zenelejátszó gépként – nincs olyan helyzet, ahol ne találná fel magát az Alienware erődítménye, de igazából mégis inkább egy játékőrült, vagy egy igazi geek kezében, asztalán mutat a legjobban.
Dell Alienware MX 17
Dell Alienware


Az erő vele van
A gép specifikációja impozáns, pénztárcától függően választható erős, nagyon erős, esetleg még erősebb kivitelben – és ezúttal ez nem azt jelenti, hogy egyik vagy másik részegység teljesítménye valamivel kiemelkedőbb az átlagosan megszokottnál. A processzor esetében az Intel Core 2 Duo P8600-tól a Core 2 Extreme QX9300-ig terjed a választék, ízlés szerint négy, hat vagy igényeseknek nyolc gigabájt memóriával. A háttértár 250 gigabyteról egészen 1 terrabyteig növekedhet, akinek ez sem elég a számos csatlakoztatási lehetőségen további külső meghajtókkal bővítheti a kapacitást.
A vizuális élményt két fajta (választható) 17’-os kijelző biztosítja - videokártya: GeForce GTX 260M, vagy 2x GTX 260M (SLI), vagy 2x GTX 280M (SLI) - , az 1440x900-as felbontású alapkiépítésben jár, az 1900*1200-as feláras. Utóbbit kipróbáltuk – a különféle amerikai televíziók HD adásai csodálatos minőségben jelentek meg rajta, viszont ez a felbontási méret néhány év múlva majd a weblapok teljes átalakulását fogja maga után hozni, az ismert hírportál ugyanis csak a képernyő felét töltötte csak be, minden reklámcsíkjával együtt is.
Játszani is engedd
Pazarlás is lenne persze egy ilyen erős notebookot csupán chatelésre, hírolvasásra és tv-nézésre használni, ezért – gondolva a gép elsődleges vásárlóközönségére – lefuttatunk rajta néhány játéktesztet. Összehasonlítva a DELL másik modelljével, illetve egy másik gyártótól érkező konkurenssel, meggyőző eredmények születtek.
 
tesztelt gép 1
DELL XPS 1640 T65
ALIENWARE X15
CineBench
(Pontszám)
5261
4273
11529
GeekBench (Pontszám)
2783
2479
5625
Street Fighter benchmark (FPS)
-
16FPS
47FPS
(A gépeken úgynevezett tesztelőprogramokat futattunk le, melyek pontszámokban fejezik ki egy-egy modell konfigurációjának erősségét. Az FPS mutató (képkocka/másodperc) szintén egy tesztprogram futtatása után kapható meg, minél magasabb értéket vesz fel, annál erősebb a számítógép teljesítménye.)

Mindez különösen azért hajtja az Alienware malmára a vizet, mert a játékpiacra (is) szánt gépek esetén hosszú évek óta problémaként merül fel, hogy egy-egy újabb, népszerű játék megjelenése esetén a fél, vagy adott esetben az egész gépet lehet cserélni a tökéletes játékélmény érdekében – ami azért éves rendszerességgel csak egy szűkebb felhasználói kör kiváltsága. Ilyen teljesítménnyel azonban a gép minden valószínűség szerint sokáig időtálló lesz, ami indokolhatja az átlagos notebookoknál lényegesen magasabb árát.
VIP belépő
A készülék ára ugyanis nem alacsony, az alapkivitel Magyarországon 340.000 Ft+ÁFÁ-ért érhető el (az USA-ban 1800 dollárról indul), azonban a forgalmazó Laptop.hu Kft. a teszteket és az ár/érték arányt figyelembevéve az egy fokozattal erősebb gépet ajánlja.

Alienware M15x | Processzor: Intel^® Core™ i7-720QM | Kijelző: 15,6” FULL HD WLED | HDD: 500 GB (7200 rpm) | Memória: 4 GB RAM (DDR3, 1133 MHz) | Akkumulátor: 9 cellás, 85 Watt extra | Videokártya: 1GB NVIDIA^® GeForce^® GTX 260M | Operációs rendszer: Windows7 Home Premium | Ár: 399.000 Ft + ÁFA = 498.750 Ft | www.laptop.hu

Alienware Mx sorozat



Megítélés kérdése, hogy megéri-e közel bruttó félmillió forintot kiadni egy gépért, ám a külföldi piacok adatai azt mutatják, létezik az a felhasználói csoport, aki hajlandó ennyit fizetni egy, az Alienwarehoz hasonló, erős kiépítésű gépért – nem véletlen, hogy a méregdrága presztízsautóknak is megvan a maga vásárlóköre.
A „hard” felhasználók, mint például a számítógéppel vágó tv-társaságok kedvelni fogják a gépet, de sima otthoni felhasználásra persze nem feltétlenül ezt a gépet érdemes választani, hiszen az átlagos „lakossági” igénybevételnél sokkal, de sokkal többre képes. Az Alienware inkább azoknak való, akik hajlandóak az egyedülálló minőséget megfizetni, és zökkenőmentesen szeretnének játszani a gamer világ legújabb csodáival, gépükkel némi irigy csodálatot is keltve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laptop-teszt.blog.hu/api/trackback/id/tr831921278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Laptop tesztek

Laptop tesztek érthetően magyarul, mindent amit a legújabb notebookokról tudni érdemes

Linkek erre arra

Nincs megjeleníthető elem

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Ajánlott hasznos oldalak

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

laptop statisztika

süti beállítások módosítása