A legújabb laptop tesztek egy helyen

BMW szerviz

BMW szerviz Budapest

Egy kiváló szakember gárdával rendelkező BMW autószerelő csapatot szeretnénk bemutatni ezen az oldalon. Aki BMW vagy Mini autókkal rendelkezik azoknak kötelező ismerni a Group Bavaria csapatát, ahol a legjobb szakemberek dolgoznak korrekt áron és minőségi munkavégzést nyújtanak ügyfeleik számara. Amennyiben BMW javításra keres jártas szakembereket, autószerelőket vagy BMW-re szakosodott műhelyt akkor bizalommal keresse fel a Group Bavaria autószerelő műhelyét, ahol a legfelkészültebb szakemberek várnak arra, hogy járműve a lehető legprofibb szerelők kezei közé kerüljenek,.

Samsung Series 9 teszt

Vitathatatlan, hogy a mai noteszgépek formatervére jelentős hatással volt az Apple, amely pusztán a birtoklási vágy felélesztése céljából kötelezővé tette a notebookoknál a sérülékeny alumínium burkolatot, a szigetszerű billentyűzetet és erőltette a vékonyságot. A világ nagy PC-gyártói szolgaian kezdték el utánozni az Apple MacBook és a MacBook Air formavilágát és anyaghasználatát, de a legtöbbnek csak egy gyenge másolatra futotta az erejéből és a kreativitásából.

A Samsungnál most mertek egyedit álmodni

A Samsung 9 Series tervezőinek legnagyobb érdeme, hogy a MacBook Airnek csak a jellemzőit próbálták utánozni és felülmúlni, nem másolták le magát a gépet és a notebooknak van saját, csak rá jellemző formaterve, formanyelve - ellentétben például a Galaxy okostelefonokkal, amelyek az iPhone szakasztott másai. Míg az Apple - és a másolók - alapvetően lekerekített téglalap formát erőltetik a laptopok házánál, a 9 Series kimondottan az ívekre koncentrál. A gép színre sem olvad be az arctalan Apple-másolók sűrű tömegébe, a ma annyira divatos ezüst helyett szálcsiszolt fekete dúralumínium borításával kimondottan kitűnik közülük. Kívülről a gép leginkább egy elegáns  iratmappára hasonlít.

Samsung 9 széria

A 9 Seriest, vagy másképp 900X-et felnyitva azt is láthatjuk, hogy a kijelző terén is szembe ment a trendekkel a cég és a ma elterjedt csillogó helyett matt borítású panelt épített bele, amivel feltehetően az üzleti felhasználók igényeit próbálja kiszolgálni. A LED háttérvilágítású panel kiváló képet ad, a színekre és a betekintési szögekre sem lehet panasz, a felbontásra azonban már igen: 1366x768 pixel 13,3 méretben nem kevés, de egy prémium kategóriás géptől ennyi pénzért azért elvárnánk legalább 1440x900 képpontot. A háttérvilágítás széles tartományban állítható (a maximális fényerő 400 nit) és automatikusra is kapcsolható.

tovább »

Toshiba Portégé A600

 

A Toshiba Portégé A600 tesztje során nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy nem is olyan rToshiba Portege A600égen járt nálunk egy régebbi típus a Toshiba R500-as. Méretre ugyanabba a kategóriába lehet sorolni mindkettőt. Hordozhatóságban megjelenésben is sok a hasonlóság, mégis fontos különbség van a két notebook között. Ha valaki igényes, könnyen hordozható gépet keres, mindkét Toshiba jó választás lehet. Hangsúlyozni kell, hogy bár méretileg sorolhatnák a gépeket netbook kategóriába is, de tudásuk, teljesítményük alapján ezek teljes értékű kisméretű notebookok, amelyek hosszú távra szándékoznak beépülni családunkba, munkahelyünkre. Tetszik mindkettő, de melyiket válasszam?
tovább »

Acer Aspire 5732Z

Az Acer tajvani gyártója komoly meglepetést okozhat a számítógépes piacon, hiszen a Dell-t megelőzve hamarosan akár a második helyre is feljöhetnek a számítógépes hardvergyártók piacán. Furcsa módon számukra egyenesen kedvezett a mai napig érezhető gazdasági válság és hangulat. Az Acer eladásai ugyanis jóval mérsékeltebb ütemben estek vissza, mint a nagy riválisok esetében. Ez főként azzal magyarázható, hogy ők némileg szabadabban válogathatnak az igazán olcsó alkatrészeket beszállító gyártók között, illetve teljes portfóliójukat tekintve is az alacsonyabb árfekvésű netbook/notebook készülékekre helyezték a hangsúlyt, míg a legtöbb konkurens továbbra is hagyományos személyi számítógépeket kínál a vásárlóknak. Az Acer gépek elsősorban a kedvező ár/érték arányú termékeinek köszönhetik sikerüket, nincs ez másképpen az Acer AS 5732Z-vel sem.

tovább »

Alienware MX teszt

Főúri körökben – Dell Alienware
Páratlan méretű erőforrásokkal rendelkező gépet dobott piacra az Alienware, mely elsősorban a megszállott játékosok körében lehet sikeres, de hasznos kiegészítő lehet belőle a jellemzően rettenetesen erőforrás-igényes televíziós piacon is. Egy biztos: hangulatos belvárosi kávézókban és szállodák halljaiban keveset fogunk látni belőle. Magyarországon elsőként teszteltük a DEll Alienware m17x típusú erőgépét.
Alienware MX-15

 

tovább »

Toshiba Portege R500 teszt

Megelőzte a korát

A Toshiba Portege R500 nem mai darab, ilyen könnyű és vékony notebook még nem járt a kezeink között, pedig számos netbookot teszteltünk az utóbbi időszakban. No a Portege nem is netbook kategória, holott súlyban és méretben szinte az összes netbookot veri, de tudása és hardverelemei alapján munkára ajánlható, kényelmes és elegáns eszköz mindennapi használatra. Ami a cikk aktualitását adja, hogy míg korábban aranyárban mérték, manapság már beszerezhető egy középkategóriás notebook áráért. Jó hír azoknak, akik korábban kacsingattak, hogy kevesebbért megvennék…
tovább »

Lenovo IdeaPad S10-2 netbook teszt

Lenovo Idepad netbook tesztNem szokásom, de a lényeget már a bevezetőben le fogom írni. Lenovo IdeaPad S10-2 egy remekül használható netbook, annak minden előnyös tulajdonságaival bír: kicsi, könnyű, és szinte teljes értékű billentyűzetet kap, aki ezt a típust választja. A nagyobb kapacitású akkumulátora ennek a gépnek is kilóg (hasonlóan a Sony VPC-W netbook sorozatához), viszont cserébe jóval magasabb üzemidővel bír, így kellemes útitárs lehet, vonaton, nyaralás közben, otthon az ágyban fekve és még az ára is jó. Én mégsem venném meg magamnak. Aki kíváncsi, hogy miért lapozzon tovább.
tovább »

Compaq 610 laptop teszt

compaq notebookInformatikában jártas munkatársaimmal az első percekben meglepődve és némi döbbenettel mustráltuk a készüléket, és nem értettünk semmit. Szinte egyszerre kiáltottunk fel: ilyen márkájú gép még létezik? A válasz nem sokat késett: bizony létezik, és nem is akármilyen.

A kezdeti meglepődés oka persze nem az volt, hogy egy, a 90-es évek végéről maradt példányt jutatott el hozzánk a Laptop.hu, hanem inkább azon törtük a fejünket, vajon csak a memóriánk romlik, vagy az utóbbi években tényleg nem hallottunk semmit a Compaq márkáról - leszámítva a főinformatikusunk asztalán található egykor kuriózumnak számító vezetékes Compaq márkájú fekete-ezüst billentyűzetet, mely 2001 óta elnyűhetetlen darabként vezérli vállalatunk informatikai világát.

tovább »

Toshiba Satellite L500 notebook teszt

Toshiba Satellite L500Együtt a felhők felett - Toshiba Satellite L500 1Q0
Kezdetben nem voltam lelkes. Egy laptop? Lelki szemeim előtt megjelent az az állandóan lemerülő, lelassuló, lefagyó alkalmatosság, amit anno a multicégnél munkavégzés céljára adtak, és több időt töltött az IT osztály barkácsmestereinél, mint a munkaasztalon. A Toshiba azonban rácáfolt előzetes félelmeimre – olyan volt, mint egy jó könyv: nem tudtam letenni.
Megrögzött asztali gép használóként szinte minden érvet fel tudtam sorakoztatni az ellen, hogy valaha is a rácsodálkozáson kívül egy laptopra költöztessem át üzleti és magánügyeimet, hiszen az asztali gép biztos, minden csatlakoztatható hozzá, és különben is ezt szoktam meg. Időnként persze az elektronikai üzletekben eljátszottam a gondolattal: mi lenne, ha mégis – de végső döntésre valahogy sosem szántam el magam. Pedig a feltételek adottak voltak: sok utazás, változó helyen történő munkavégzés, és lehetőség szerint folyamatos online jelenlét. Netbookokat, okostelefonokat nézegettem, de valahogy egyikbe sem tudtam beleszeretni. Ekkor került a kezembe a Toshiba.
tovább »

Sony VPC-W laptop teszt

Sony VPC-W tesztEzt a tesztet mindjárt az elején egy vallomással kell kezdenem, lassan egy fél évtizede különböző Sony Laptopok használója vagyok. Sosem voltam semmiben márkahű, de a laptopok terén a Sony megfogott. Persze hasonló paraméterű gépet lehetett mindig jóval olcsóbban is kapni, de egyrészt a korábbi cégem vásárolta az általam e használt Sonykat, másrészt már megszoktam a Sony remek billentyűzetét, ami ugyan az évek során változott, mégis mindig kézre állt valamennyi. Szerettem a gépek kidolgozását a jó anyaghasználatot és azt, hogy bírták az igénybevételt, így amikor idén magamnak kellett gépet venni, akkor is a Sony mellett döntöttem. Az én notebookjaim folyamatosan mozgásban voltak: munkahely, otthon, vidék, külföldi konferencia vagy akár nyaralás, elkísértek az évek során mindenhova. Persze nekem nagyméretű gépeim voltak, ami a legtöbb esetben felesleges erőmű és macerás plusz eszköz volt az utazás során, hiszen a legtöbb dolgot egy pici netbookkal is el tudtam volna intézni. Az ár persze fontos kérdés a Sony VPC-W is drágább valamennyivel, mint a hasonló kategóriájú netbookok, a kérdés pusztán annyi vajon megér-e ez a kicsi Sony plusz 30.000 Ft-ot vagy sem?
tovább »

Játékban a méret a lényeg: Fujitsu Amilo Pi3560 teszt

Kicsit finnyáskodva, szinte két újjal vettem kézbe ezt a tesztre kapott Fujitsu Amilo -t, de végül kiderült, egyáltalán nem volt igazam. Kapcsolatunk remekül alakult, néhány elkerülhetetlen, a nyitva hagyott vécéülőke jelentőségéhez mérhető apróságot leszámítva. Most, hogy szakítanunk kell, kicsit magával is rántott a mélabú.

tovább »

Toshiba Satellite L500-1FW laptop teszt

Toshiba Satellite L500-1FWA japán autókat szokták olyan strapabíró, megbízható gépként emlegetni, mint amilyennek ez a Toshiba Satellite (L500-1FW) tűnt a tesztek során: megveszed és működik, nincs szüksége a gazda szemére vagy márkaszervízre. Nagyjából a közvélekedés szerinti japán autós vonallal lehet jellemezni a megjelenését is: nem lehet vele janizni tárgyalásokon, kávéházakban vagy az egyetemi nagyelőadóban, de nem is olyan túlcsicsázott, fölösleges gombokkal, csilivili matricákkal, váratlan mélyedésekkel, derékszögű huppanókkal és dombokkal díszített valami, izé, mint más laptopok, mondjuk az MSI-k. Persze a Toshiba márka jól cseng a felső kategóriában is, gondoljunk csak a harman-kardon hangrendszerrel szerelt Qosmio sorozatra, ami az autós hasonlatnál maradva a Toshiba Lexussza is lehetne.
tovább »


Laptop tesztek

Laptop tesztek érthetően magyarul, mindent amit a legújabb notebookokról tudni érdemes

Linkek erre arra

Nincs megjeleníthető elem

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Ajánlott hasznos oldalak

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

laptop statisztika