A legújabb laptop tesztek egy helyen

Toshiba Portégé A600

 

A Toshiba Portégé A600 tesztje során nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy nem is olyan rToshiba Portege A600égen járt nálunk egy régebbi típus a Toshiba R500-as. Méretre ugyanabba a kategóriába lehet sorolni mindkettőt. Hordozhatóságban megjelenésben is sok a hasonlóság, mégis fontos különbség van a két notebook között. Ha valaki igényes, könnyen hordozható gépet keres, mindkét Toshiba jó választás lehet. Hangsúlyozni kell, hogy bár méretileg sorolhatnák a gépeket netbook kategóriába is, de tudásuk, teljesítményük alapján ezek teljes értékű kisméretű notebookok, amelyek hosszú távra szándékoznak beépülni családunkba, munkahelyünkre. Tetszik mindkettő, de melyiket válasszam?

A fő különbség első ránézésre a vastagságban van. Ugyanis az A600-as legalább dupla olyan vastag, mint a Toshiba Portégé R500-as, ennek köszönhetően üzemideje jóval magasabb, hiszen a megnövelt teljesítményű 6 cellás akkumulátorával valamint az Intel ultra-alacsony feszültségű, energiatakarékos Core 2 Duo SU9300-as processzorainak köszönhetően több, mint 7 órát is kibír egyhuzamban hálózati töltő nélkül. Rendkívül halk és nem jellemző rá, hogy melegedne, amit Toshiba Portégé R500-as hátrányai között említettünk egy korábbi cikkben.

   
 Toshiba Portégé A600  Toshiba Portégé R500

Összességében mindkét gép egyéniség a maga nemében: míg az R500-as inkább légies jelenség, addig a
Portégé A600-as a masszív erő képviselője ennek ellenére nem lehetne azt mondani, hogy egyik praktikusabb választás a másiknál. Annyi iránymutatást azért adnánk, hogy akinek az üzemidő és a webkamera fontos, az válassza az A600-ast,. Akinek pedig a notebook súlya megjelenése számít és persze megvan beépített webkamera nélkül az válassza a világ egyik legkönnyebb notebookját a Toshiba Portégé R500-ast.




A
Toshiba Portégé a600 a sokat mozgó jó ízlésű üzletemberek választása lehet, amely jól mutat bármilyen márkájú öltöny mellett. A Portégé A600 rendkívül könnyű, tömege optikai meghajtóval együtt is alig 1,5 kilogramm. Kifejezetten ellenálló és stabil házat kapott. A LED-háttérvilágítású, 1280x800 pixeles felbontású panelje hasonlóan a Toshiba Portégé R500-ashoz  transzflektív, vagyis napfénynél is remekül olvasható. Míg az R500-as hátrányai között említettük, a webkamera hiányát az A600-as Portégé gépnél ezt a hiányosságot orvosolta a Toshiba. Összességében minden benne van, amire a mindennapi használat során szüksége lehet a gép tulajdonosának.
 
Csatlakozók, kütyük a billentyűzet és a touchpad
 
A billentyűzet nem teljes értékű, de minden fontos funkció külön fizikai gombot kapott. A gombok normál méretűek (tehát nem miniatürizáltak, mint azt némely netbooknál korábban tapasztaltuk) még viszonylag nagyobb ujj mérettel is kényelmesen használható. A billentyűzet kiosztását jól oldották meg a Toshiba mérnökei, gyakorlatilag a billentyűzet jobb és bal oldalán nem is maradt felhasználatlan terület, talán ennek is köszönhetőek a normál méretű gombok.
 
A gép jobb oldalán kapott helyet az Ethernet csatlakozó egy USB port és a WiFi be/kikapcsoló gombja. A gép jobb oldalának nagyobb részét pedig a DVD író/olvasó optikai meghajtó uralja.
 
A notebook bal oldalán helyezkedik el a táp kábel csatlakozója, egy D-Sub monitorkimenet, az eSATA pendrive fogadására alkalmas csatoló és egy USB port között  a hűtőbordák szelőző kimenetét találjuk. Ezen az oldalon kapott még helyet egy mikrofon és fülhallgató bement, illetve a Toshiba laptopokon már megszokott hagyományos „Szent Potméter” azaz a klasszikus „tekerős” és jól használható fizikai (nem szoftveres) hangerő szabályozó.
 
A szélessávú mobilinternet előfizetők számára jó hír, hogy a notebook beépített 3G kártyahellyel is rendelkezik.
 
A Toshiba Portégé A600-as touchpadja viszonylagosan nagyméretű, amely kellemes tapintású és mindenekelőtt jól használható, kellően érzékeny. A tapipad jobb és bal gombja között helyet kapott egy ujjlenyomat-olvasó is.
 
Az általunk tesztelt notebook műszaki paraméterei:
 
Processzor, Mhz: Core2Duo SU9300 (1200)
Memória, Mb: 2048 MB
HDD, Gb: 250 GB
Kijelző: 12,1" WXGA LED
Optikai meghajtó:DVDRW SM
LAN:10/100/1000
USB:2 db
Wireless LAN: b/g/n 300mbps
Bluetooth:van
Videokártya:Intel GMA 4500MHD
Op. rendszer:Win Vista Business/ XP Pro
Billentyűzet: magyar
Egyéb portok:Beépített mobil internet modem
Poz. eszköz:Touch pad
Kártyaolvasó:SD card
Akkumulátor:5800 mAh (Li-ion)
Jótállás:3 év
Webkamera:van
Ujjlenyomat-olvasó:van
Dokkcsatlakozó:Ajándék port replicator
Express Card:van
e-SATA:van
3G kártyahely:van
 
 
 
Toshiba Portégé a600 az apró nagymenő
 
Tesztjeink során, mindig találunk némi apró hiányosságot vagy tervezési hibát egy-egy típussal kapcsoltban, ez a Toshiba kibabrált velünk, ugyanis nem nagyon lehet fogást találni rajta, hiszen arra a célra, amire tervezték szinte tökéletes megoldást nyújt. Lehet vele villogni egy tárgyaláson, hosszú üzemidejével egy nyolcórás repülőúton vagy vonatozás során sem hagy bennünket cserben. Ha nyaralni indulunk vele, akkor bátran olvasgathatjuk a híreket a verőfényes horvátországi apartmanunk teraszán, hiszen a napsütésben sem kell hunyorogva néznünk a „transzflektív” kijelzőt. Masszív felépítése és a felhasznált tartós anyagai tükrében pedig hosszú időre társként szolgálhat minket a mindennapokban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laptop-teszt.blog.hu/api/trackback/id/tr942067718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Laptop tesztek

Laptop tesztek érthetően magyarul, mindent amit a legújabb notebookokról tudni érdemes

Linkek erre arra

Nincs megjeleníthető elem

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Ajánlott hasznos oldalak

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

laptop statisztika

süti beállítások módosítása